Har du testat och gjort morotshummus att lägga på ditt favoritknäcke?

En knäckemacka med morotshummus är ett perfekt komplement till en god soppa eller som ett nyttigt mellanmål.

Morothummus på knäckebröd

Så här gör du din egen morotshummus.

Ingredienser:

•    4 medelstora morötter (tvättade och snoppade)

•    1 liten lök (skuren i bitar)

•    1 vitlöksklyfta (skalad)

•    1 dl okokta röda linser

•    1 msk rapsolja

•    1 tsk currypulver

•    1 msk citronjuice

•    ½ tsk chilipulver

•    ½ tsk svartpeppar

•    1 msk tahini (valfritt)

•    ½ dl valnötter

•    ½ tsk mald spiskummin

•    Vatten för att späda ut hummusen med

•    Färsk basilika eller persilja (för extra finess)

Gör så här:

1.    Värm ugnen till 200 grader.

2.    Lägg lökbitarna, vitlöksklyftan och morötterna på en bakplåt.

3.    Ringla över rapsolja och krydda med salt, currypulver och spiskummin.

4.    Rosta grönsakerna i 20 minuter eller tills de är mjuka. 

5.    Koka linserna enligt instruktionerna på förpackningen.

6.    Rosta valnötterna i en stekpanna på medelvärme i 5 minuter och rör hela tiden så att de inte bränns vid.

7.    Nu är det dags att kombinera allt! I en matberedare tillsätter du de rostade grönsakerna, de kokta (och avrunna) linserna, citronjuice, chilipulver, svartpeppar, tahini och vatten.

8.    Mixa tills blandningen är slät. Skrapa ner sidorna vid behov.

9.    Smaka av och tillsätt mer salt eller annan krydda vid behov.

10.  Tillsätt de rostade valnötterna och pulsera några gånger (valnötterna ska hackas grovt för att ge hummusen lite struktur).

11.  Servera den, garnerad med t ex lite färsk basilik, på ditt favoritknäcke och njut!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen