Hejde Knäcke

Hejde Knäcke är ett tunt knäckebröd med mycket smak, bakat på naturliga råvaror. Knäckebrödet är handgjort och bakas i Hejde på den gotländska landsbygden. Mjölet hämtas vid den lokale mjölnaren och de olika sorters mjöl som används är alla lokalt odlade på Gotland. Knäckebrödet är ett rent mathantverk och finns i ett flertal olika smaker. Hejde Knäcke är sedan 2017 certifierad mathantverkare av Eldrimner i Jämtland.

Certifierad mathantverkare Eldrimner

Egenskaper

Varumärke

 

Hejde Knäcke - Ett handgjort delikatessknäckebröd

Knäckebröd Hejde Knäcke

Hejde Knäcke grundades sommaren 2009 utifrån insikten, det finns inget gotländskt knäckebröd. Så från 2009 kunde Gotland addera till även knäckebröd som en av många fantastiskt goda delikatesser, tillverkade av öns mathantverkare. Brödets namn kommer från en socken på den gotländska landsbygden Hejde, ca 30 km från Visby, där bageriet ligger. Hejde Knäckes ambition har hela tiden varit att leverera ett närproducerat och handgjort delikatessknäckebröd. Vad det gäller mjölet i produkterna så använder Hejde Knäcke enbart ekologiskt gotlandsmjöl i de olika knäckebrödssorterna. Mjölet mals och hämtas från Labans Kvarn i Roma. Hejde Knäcke finns även upptaget på Knäckebrödsakademins lista över knäckebrödsbagerier som, enligt deras definition, bakar ett korrekt knäckebröd innehållandes huvudsakligen fullkornsrågmjöl.

Bakning hos Hejde Knäcke

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen