Leksands Knäckebröd

Leksands Knäckebröd bakas än idag efter samma familjerecept som Jakobs Karin, som var en duktig bagarkulla i början av 1800-talet, använde när hon bakade. Att hålla sig fast vid traditionen, det enkla och ursprungliga, har visat sig vara ett riktigt framgångsrecept. Än idag bakar Leksands Knäckebröd i princip allt knäckebröd med endast fyra olika ingredienser, svensk fullkornsråg, friskt vatten från bageriets egen källa, jäst och en nypa salt.

Leksands Knäckebröd bakas på 100 procent fullkornsmjöl, vilket innebär att hela rågkornen används, både grodd och skal. Skalet innehåller många nyttigheter såsom vitaminer, mineraler samt mycket fibrer som håller magen i trim och blodsockret på en jämn nivå. Dessutom innehåller knäckebrödet inget tillsatt fett eller socker.

 

Egenskaper

Varumärke

Leksands Knäckebröds historia

Idag leds Leksands Knäckebröd av den sjätte generationen

Leksands Knäckebröds historia började med Jakobs Karin, gammelfarmors mormor till generation, som var en duktig bagarkulla. Hon hade ett enkelt men genialt recept på knäckebröd. Råg från åkrarna kring gården, vatten från den egna källan, jäst och en nypa salt. Hon lärde sen sin dotter Anna konsten att baka knäckebröd. Anna startade sen ett bageri och resten är som man brukar säga, historia. Än idag bakar Leksands Knäckebröd efter samma gamla familjerecept.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen