Solmarka Gårdsbageri

På Solmarka Gårdsbageri tror man inte det finns några genvägar till ett gott knäckebröd. Det spröda och smakrika knäckebrödet är bakat på surdeg och med mjöl malt på egen stenkvarn. Man väljer sina råvaror med omsorg och ser i möjligaste mån till att de både är ekologiskt och biodynamiskt odlade. Naturligtvis använder man varken genmodifierade produkter eller tillsatser. Solmarka Gårdsbageri har även ett intresse av äldre spannmålssorter såsom emmer, dinkel och ölandsvete. Det populära Delikatessknäckebrödet har bakats sedan 80-talet och har under de senaste åren fått sällskap av ett milt Linfröknäcke och ett lite kryddigare Dinkelknäcke. Att baka är en passion och ett hantverk hos bageriet i Solmarka och gårdsbageriet har som kännetecken:

  • Biodynamisk säd (Demeter och KRAV)
  • Fullkornsmjöl malet på egen stenkvarn
  • Äkta surdeg för ett nyttigare bröd 
  • Lång jästid för fullständig aromutveckling

 

Egenskaper

Varumärke

 

Bröd utan genvägar

 

Solmarka Knäckebröd

 

Solmarka Gårdsbageri är ett ekologisk biodynamiskt bageri som grundades 1985 i Vassmolösa, två mil söder om Kalmar. Här tillverkar man Solmarkas olika delikatessknäckebröd. Solmarka Gårdsbageris syfte är att göra gott och nyttigt bröd baserat på surdeg och ekologiska råvaror för ett skonsamt utnyttjande av miljön. I alla bröd används surdeg och jästiden är lång för att lättsmälthet och aromutveckling ska bli så bra som möjligt. Alla råvaror i de olika knäckebröden är KRAV-godkända och mjölet är Demetergodkänt, dessutom är samtliga produkter nyckelhålsmärkta. Tidigare har Solmarka Gårdsbageri tilldelats Gastronomiska Akademiens diplom för hög kvalitet i sin verksamhet.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen