Vilmas

Vilmas olika ekologiska knäckesticks bakas av Fjällbergets Bageri & Delikatesser AB i Hofors. Här tar de sig tid och lägger stor möda på att göra allt från grunden. Bageriet bakar helt gluten- och vetefritt, vilket innebär att det inte tillåter några produkter som innehåller vete eller gluten i produktionsområdet – allt för att eliminera risken för korskontaminering med spannmål som innehåller gluten.

Allt spannmål som används är certifierad glutenfri. Färdiga produkter testas regelbundet för gluten. Många så kallade glutenfria kex och knäckebröd är ofta en dålig imitation av den verkliga varan och där man istället använt utfyllnadsmaterial och olika tillsatser. Fjällbergets Bageri använder istället naturliga ingredienser som är rika på protein och fibrer såsom t ex havre och pumpafrön. Resultatet är blir då smakrika glutenfria knäckebröd.

 

Egenskaper

Varumärke

 

Fjällbergets Bageri bryr sig om miljön

Fjällbergets Bageri grundades 2001. Knäckebrödsbageriet drivs till 100% med förnybar energi, lokalt försedd från vatten och vind. Allt förpackningsmaterial i form av papp- och kartongförpackning är tillverkade av återvunnet material och bageriet strävar efter att använda minimalt med plastmaterial. Nu finns det förpackningsmaterial av plast i vissa produkter men i dessa fall så finns det inga alternativ för att baka ett livsmedelssäkert knäckebröd. Sen är det ju viktigt att konsumenterna tar sitt ansvar och återvinner så mycket som möjligt. 

 

Sesam knäckesticks

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen