Swedish Protein Deli

Swedish Protein Deli - Proteinrika och glutenfria knäckebröd/kex bakas av Fjällbergets Bageri & Delikatesser AB i Hofors. Knäckebröden/knäckekexen bakas med fröprotein eller mjölk och vassleprotein. Detta ger ett proteinrikt knäckebröd med lågt innehåll av kolhydrater. Samtliga Swedish Protein Delis knäckebröd/kex är glutenfria och bakas helt utan tillsatser.

Bageriet bakar helt gluten- och vetefritt, vilket innebär att det inte tillåter några produkter som innehåller vete eller gluten i produktionsområdet – allt för att eliminera risken för korskontaminering med spannmål som innehåller gluten.

Allt spannmål som används är certifierad glutenfri. Färdiga produkter testas regelbundet för gluten. Många så kallade glutenfria kex och knäckebröd är ofta en dålig imitation av den verkliga varan och där man istället använt utfyllnadsmaterial och olika tillsatser. Fjällbergets Bageri använder istället naturliga ingredienser som är rika på protein och fibrer såsom t ex havre och pumpafrön. Resultatet är blir då smakrika glutenfria knäckebröd.

 

Egenskaper

Varumärke

 

Fjällbergets Bageri bryr sig om miljön

Fjällbergets Bageri grundades 2001. Knäckebrödsbageriet drivs till 100% med förnybar energi, lokalt försedd från vatten och vind. Allt förpackningsmaterial i form av papp- och kartongförpackning är tillverkade av återvunnet material och bageriet strävar efter att använda minimalt med plastmaterial. Nu finns det förpackningsmaterial av plast i vissa produkter men i dessa fall så finns det inga alternativ för att baka ett livsmedelssäkert knäckebröd. Sen är det ju viktigt att konsumenterna tar sitt ansvar och återvinner så mycket som möjligt

 

Sesam knäckesticks

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen