Arkiv

Skedvi Bröds recept för att baka det perfekta knäckebrödet.

De flesta knäckebröd som bakas och har så gjorts sedan urminnes tider, innehåller endast fyra ingredienser: rågmjöl, vatten, jäst/surdeg och salt. Just fullkornsrågmjöl är en viktig ingrediens för att ge knäckebrödet dess smak och speciella egenskaper men det bidrar också med så mycket positivt till vårt välbefinnande. Fullkorn klassas numera som den enskilda kostfaktor som i allra högsta grad förebygger ohälsa och fullkorn finns bara i sp…

Har du testat och gjort morotshummus att lägga på ditt favoritknäcke?

En knäckemacka med morotshummus är ett perfekt komplement till en god soppa eller som ett nyttigt mellanmål. Så här gör du din egen morotshummus.Ingredienser:• 4 medelstora morötter (tvättade och snoppade)• 1 liten lök (skuren i bitar)• 1 vitlöksklyfta (skalad)• 1 dl okokta röda linser• 1 msk rapsolja• 1 tsk currypulver• 1 msk citronjuice• ½ tsk chilipulver• ½ tsk svartpeppar• 1 msk tahini (valfr…

Varför blir knäckebröd lätt mjukt på sommaren?

Mitt knäckebröd har blivit mjukt varför?Vi får ofta frågan varför knäckebröd blir mjukt och hur man förvarar sitt knäckebröd bäst. Det som många råkar ut för när det är varmt och fuktigt är att knäckebröd kan bli mjukt. Att ett knäckebröd blir mjukt är egentligen helt naturligt om man inte förvarat det torrt dvs väl tillslutet. Om man jämför ett knäckebröds egenskaper med ett vanligt mjukt vitt br&…

Knäckebrödets dag, en helt egen dag för vårt svenska knäckebröd!  

Idag, den 19 februari, är det Knäckebrödets dag. Då firar vi ett av våra mest älskade livsmedel – det svenska knäckebrödet. En dag instiftad av Knäckebrödsakademin. Vår uppmaning till dig under Knäckebrödets dag är att bre en knäckemacka, sätta tänderna i den och njuta lite extra av detta fantastiska hårdbröd. Vi svenskar äter mest knäckebröd i hela världen. Hela 4 kg per person och år - minst. Undersökningar…
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen