Arkiv

Knäckebrödspizza, den perfekta snabbmaten!

Har du provat att göra knäckebrödspizza? Så enkelt och så himla gott! Det här är snabbmat när den är som bäst. En knäckebrödspizza mättar, är nyttigare än en vanlig pizza och görs på nolltid. Det är ju inget krångel med någon pizzadeg som behöver göras. Knäckebrödet är helt enkelt en färdig pizzabotten som blir mjuk och fin efter att det har gräddats, precis som en vanlig pizza. En pizza kan man toppa med i princip vad som helst, titta in i kylskåpet så hittar du säkert massor av gott som du kan lägga på din pizza. Knäckebrödspizza är det perfe…

Vad är egentligen fullkorn och vad är det för skillnad på fullkorn och fibrer?

Fullkorn är när hela kornet i spannmålet finns med.Kornet består av fyra olika delar som kallas kli, grodden, frövitan och skaldelarna. Kliet är ett koncentrat av kärnans skaldelar. Grodden är anlaget för den växande plantan medan frövitan, eller mjölkroppen som den också kallas, innehåller stärkelse och en del proteiner. Siktat mjöl som till exempel vetemjöl och rågmjöl har bara kvar frövitan från kornet. Skaldelar är helt enkelt skalet och dess delar runt kornet. Fullkorn finns bara i spannmål, alltså vete, råg, korn, havre, ris och majs och …

Skedvi Bröds recept för att baka det perfekta knäckebrödet.

De flesta knäckebröd som bakas och har så gjorts sedan urminnes tider, innehåller endast fyra ingredienser: rågmjöl, vatten, jäst/surdeg och salt. Just fullkornsrågmjöl är en viktig ingrediens för att ge knäckebrödet dess smak och speciella egenskaper men det bidrar också med så mycket positivt till vårt välbefinnande. Fullkorn klassas numera som den enskilda kostfaktor som i allra högsta grad förebygger ohälsa och fullkorn finns bara i spannmål.KnäckebrödsdegenNär Skedvi Bröd bakar sina mycket uppskattade knäckebröd så är det många saker i bak…

Har du testat och gjort morotshummus att lägga på ditt favoritknäcke?

En knäckemacka med morotshummus är ett perfekt komplement till en god soppa eller som ett nyttigt mellanmål. Så här gör du din egen morotshummus.Ingredienser:• 4 medelstora morötter (tvättade och snoppade)• 1 liten lök (skuren i bitar)• 1 vitlöksklyfta (skalad)• 1 dl okokta röda linser• 1 msk rapsolja• 1 tsk currypulver• 1 msk citronjuice• ½ tsk chilipulver• ½ tsk svartpeppar• 1 msk tahini (valfritt)• ½ del valnötter• ½ tsk mald spiskummin• Vatten för att späda ut hummusen med• Färsk koriander eller per…

Varför blir knäckebröd lätt mjukt på sommaren?

Mitt knäckebröd har blivit mjukt varför?Vi får ofta frågan varför knäckebröd blir mjukt och hur man förvarar sitt knäckebröd bäst. Det som många råkar ut för när det är varmt och fuktigt är att knäckebröd kan bli mjukt. Att ett knäckebröd blir mjukt är egentligen helt naturligt om man inte förvarat det torrt dvs väl tillslutet. Om man jämför ett knäckebröds egenskaper med ett vanligt mjukt vitt bröd, som båda får ligga framme lite för länge, så förändras båda dessa bröd men på olika sätt. Ett vanligt vitt bröd innehåller stora mängder fukt, med…

Knäckebrödets dag, en helt egen dag för vårt svenska knäckebröd!  

Idag, den 19 februari, är det Knäckebrödets dag. Då firar vi ett av våra mest älskade livsmedel – det svenska knäckebrödet. En dag instiftad av Knäckebrödsakademin. Vår uppmaning till dig under Knäckebrödets dag är att bre en knäckemacka, sätta tänderna i den och njuta lite extra av detta fantastiska hårdbröd. Vi svenskar äter mest knäckebröd i hela världen. Hela 4 kg per person och år - minst. Undersökningar har gjorts gällande vad svenskar som bosatt sig utomlands saknar mest och då är “knäckebröd” svaret. Knäckebrödets historia:Knäckebröd,…
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen