Roslagsbröd

Roslagsbröd, i den lilla bruksorten Gimo i Roslagen, är ett bageri som slår vakt om det traditionella knäckebrödet. Roslagsbröd har bakat knäckebröd sedan 1922 och sedan 40-talet har man funnits i den nuvarande fabriken på den lilla bruksorten Gimo i Roslagen. Bageriet står för ett hantverksmässigt, närproducerat och ett helt ekologiskt knäckebröd. Här bakas det fyra sorters knäckebröd, nämligen Grovknäcke, Mellanknäcke och Ärilstypknäcke samt Värdshusknäcke. Till jul och påsk så bakas även det uppskattade Julbrödet/Påskbrödet. Hantverkskaraktären är tydlig och rågsmaken i de olika knäckebröden från Roslagsbröd framträder väldigt fint. Det här är knäckebröd med bra tuggmotstånd och ett härligt krispigt ljud när man äter det.

Egenskaper

Varumärke

 

Roslagsbröds historia

Från början hette bageriet Sandströms Bageri och drevs av familjen Sandström. I mitten av 90-talet när familjen Saberski tog över driften så ändrades namnet till Roslagsbröd och då började man även att baka det första ekologiska knäckebrödet. Idag bakar man enbart ekologiska knäckebröd. Roslagsbröd är certifierade enligt KRAv och EU-Ekologiskt.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen