Linkosuo

Linkosuos fantastiskt goda torkade rågbröd, samma recept då som nu. Aarne Linkosuo som tillsammans med sin fru Elsa grundade bageriet Linkosuo Leipomo 1936 hade som motto "På kvaliteten tummar vi inte" och det har i alla tider varit Linkosuos rättesnöre. Endast ett fåtal bagare besitter det kunnande som krävs för att baka Linkosuos knapriga torkade rågbröd, Varrasleipä. Vid Linkosuos bakugnar har man känt till dessa kunskaper sedan 1960 då man började producera de torkade rågbröden, en speciell typ av knäckebröd. Naturlig smak av äkta surdeg och råg samt knaprighet och mycket kostfiber är hemligheten bakom detta populära hårdbröd. De torkade rågbröden bakas med 100 % fullkornsrågmjöl.

Vid köp av en hel kartong, dvs 6 st paket, så får du 10 % rabatt. 

 

Egenskaper

Varumärke

Historien om Linkosuo

Så här föddes den unika historien om Linkosuo och finländarnas mest älskade smak. En historia som bygger på uppfinningsrikedom och en stor portion mod. Linkosuo grundades 1936 av Aarne och Elsa Linkosuo på en liten innergård vid ett hotell i Tammerfors. Även om tiderna var tuffa så arbetade paret som ett team, Aarne tog hand om konditorisidan medan Elsa fokuserade på butiken. Denna anda av partnerskap syns fortfarande i familjeföretaget Linkosuo såsom det drivs idag. 

Linkosuo är en pionjär inom bageriindustrin i Finland och är idag marknadsledande inom hårt bröd i Finland. Linkosuo föredrar inhemska smaker och lokal produktion. Allt som bakas och säljs idag görs tillsammans med noggrant utvalda primärproducenter och leverantörer. 

Linkosuo Historia

I Tammerfors blev Aarne och Elsas bageri snabbt populära. Bageriet expanderade och ombildades till ett aktiebolag på 1950-talet och snart öppnade man också Linkosuo-kaféer, naturligtvis med bröd som utvecklats av Aarne.  

Aarne och Elsas barn Jussi och Ritva blev snabbt involverade i Linkosuos växande företag. Speciellt Jussi var en ivrig innovatör med många idéer, en av dem stack ut lite mer än de andra. Han kom nämligen på idén att torka bitar av det bakade rågbrödet. Dessa torkade rågbitar kom sen att bli en av Linkosuos största innovationer, världens första mellanmålsprodukter tillverkade av bitar av rågbröd. Det krispiga och mångsidiga mellanmålet som på finska heter Väinämöinens Palttoonapei, började Linkosuos resa mot den internationella marknaden.  

Linkosuo historia

Från de första torkade rågbröden har sedan ett antal olika produkter tagits fram utifrån samma grundidé. 

Historien om Aarne och Elsa lever vidare än idag i Linkosuo.  Modet att prova något helt nytt är fortfarande ett av de viktigaste kärnvärdena för Linkosuo idag. När Linkosuo tar fram en ny produkt så tänker man ofta på vilken idé Aarne, Elsa eller innovatören Jussi skulle tagit med sig till bakbordet just nu och det är förmodligen ganska många. 

Linkosuo historia

Först 2014 dök de första produkterna från Linkosuo upp i Sverige, då i form av de små rågchipsen och nu 2021 är det alltså dags för de torkade rågbröden, en speciell typ av finskt knäckebröd, att lanseras i Sverige hos Knackebrodonline.  

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen