Pyramidbageriet

På Pyramidbageriet bakas enbart knäckebröd på svenska råvaror och är ett resultat av en lyckad kulturkrock mellan Dalarnas och Egyptens gamla bondekulturer.  Allt knäckebröd som bakas på Pyramidbageriet bakas med känsla och omsorg för att sedan gräddas i vedeldade ugnar. Ett paket knäckebröd från Pyramidbageriet står för god smak och hög kvalitet.

 

Egenskaper

Varumärke

 

Pyramidbageriets knäckebröd, ett resultat från när två kulturer möts.

Pyramidbageriet i Hulån, Dala-Järna är ett bageri med en mycket intressant historia. En historia om olika kulturer som möts och och i denna kulturkrock mellan svensk och egyptisk brödkultur skapas ett unikt knäckebröd.

I grunden finns en surdegskultur som grundaren Emad Bayoumy tog med sig i en liten burk från Egypten. I en liten burk, i en resväska tillhörande en man som lämnade sitt hemland för kärleken, smugglades en del av bagarsläkten Bayoumys urgamla surdeg från Batanun till Dala-Järna. Än idag så är det samma surdeg som utgör grunden i Pyramidbageriets olika sorters knäckebröd.

 

Pyramidbageriet knäckebröd_crispbread

 

När den egyptiska släktsurdegen mötte den svenska knäckebrödstraditionen uppstod ljuv musik. Och ett ovanligt välsmakande knäckebröd. Detta knäckebröd har prisats många gånger för sin goda smak.

Brödkakorna gräddas på linje, i sinnrikt konstruerade vedeldade ugnar som grundaren själv, Emad Bayoumy, murat upp. Efter gräddningen synas och sorteras brödet och hängs på tork. Det lufttorkas med värme från ugnen. Torkningen är viktig för det är just här, under torkningen, som Pyramidbageriets prisbelönta Spisbröd utvecklar sin speciella smak från surdegen.

När knäckebröden torkats så kontrolleras varje knäckebrödskaka, kaka för kaka, före paketeringen. De knäckebröd som inte klarar kontrollen utan bedöms vara lite ojämna i formen eller bedöms vara för mycket eller för lite räddade sorteras ut. Dessa bröd läggs då i en kartong och säljs som Brytbröd. Denna 2:a sortering är mycket uppskattad och kan endast köpas direkt vid bageriet eller här hos Knackebrodonline. 

Ett paket knäckebröd från Pyramidbageriet står alltid för god smak och hög kvalitet.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen