Knäckebrödets Dag den 19 feb lanserades första gången 2018 och bakom detta initiativ står Knäckebrödsakademin.
Knäckebröd är ett av de mest traditionella livsmedlen i Sverige. Med Knäckebrödets Dag så får vi möjligheten att lyfta fram alla stora och små knäckebrödsbagare. Dessa gör att vi får njuta av ett fantastiskt bröd samtidigt som det hela tiden utvecklas nya varianter på knäckebröd.
Det här är en dag då hedrar vi en stolt historia och ett kulturarv som varit med oss ända sedan de första bakugnarna byggdes för många hundra år sedan. Rågen, som var det vanligaste sädesslaget, skördades och maldes och bakades i runda kakor som hängdes upp under taken i stugorna för att sedan bereda god och nyttig kost under året.
Ursprungligen bakades knäckebröd på endast 4 ingredienser Fullkornsmjöl av råg, jäst eller surdeg, salt och vatten. Så bakas fortfarande många av våra mest populära knäckebröd än idag.
Produkten har blivit tillagd i varukorgen