Hällbrödet är ett tunt, hårt och ekologiskt bröd med hundraåriga anor i Härjedalen. Hällbrödet är främst bakat på fullkornsråg. Råg är det sädesslag som har bäst förutsättningar att växa på våra nordliga breddgrader i Sverige. Ett perfekt hällbröd kräver hantverkskunnande. Hällbrödet gräddas i glödheta ugnar, där värmen är för hög för att grädda vanligt bröd, men passar perfekt för gräddning av det hårda hällbrödet.
Vikt: 225 g
Ingredienser:
fullkornsråg *, fullkornsvete *, kornmjöl *, vatten, salt, bakpulver (hjorthornssalt)
* KRAV-ekologisk ingrediens
Knackebrodonline har ambitionen att alltid ge dig rätt information. Mindre förändringar i produkternas innehåll kan ske över tid och därför ber vi dig att alltid före användning kontrollera informationen på produktens förpackning före användning.
Näringsvärden:
per 100 gram
energi 1420 kJ
energi 340 kcal
fett 1,6 g
- varav mättat 0,4 g
- enkelomättat fett 0,3 g
- fleromättat fett 0,9 g
kolhydrat 63,7 g
- varav sockerarter 2,1 g
kostfiber 13 g
protein 10,2 g
salt 1,3 g