Torkat rågbröd med frön är en nyhet från Linkosuo. Torkat rågbröd är en speciell typ av knäckebröd, en finländsk specialitet och just denna sort innehåller en mix av ljusa och mörka frön. Naturlig smak av äkta surdeg och råg samt knaprighet och mycket kostfiber är hemligheten bakom detta knäckebröds stora popularitet. Endast ett fåtal mästare besitter det kunnande som krävs för att baka Linkosuos knapriga torkade rågbröd Varrasleipä (spettbröd om man skulle översätta det till svenska). Vid Linkosuos bakugnar i Mannakorpi i finländska Kangasala har man känt till dessa kunskaper alltsedan 1960.
Ingredienser:
Fullkornsråg* (mjöl, kli) 72%, solrosfrö 8,0%, valsade havregryn 6,4%, linfrön 5,3%, vegetabilisk olja (raps eller rybs i varierande proportioner), kornmalt, salt, jäst, arom.
*Ursprung Finland
Näringsvärden:
Per 100 Gram
Energi 1699 kJ
Energi 405 kcal
Fett 12 g
- varav mättat fett 1,3 g
Kolhydrat 54 g
- varav sockerarter 2,0 g
Kostfiber 17 g
Protein 12 g
Salt 1,4 g