Torkat rågbröd är en speciell typ av knäckebröd, en finländsk specialitet. Just denna sort är smaksatt med nässla. Endast ett fåtal mästare besitter det kunnande som krävs för att baka Linkosuos knapriga torkade rågbröd Varrasleipä (spettbröd om man skulle översätta det till svenska). Vid Linkosuos bakugnar i Mannakorpi i finnländska Kangasala har man känt till dessa kunskaper alltsedan 1960. Naturlig smak av äkta surdeg och råg samt knaprighet och mycket kostfiberär hemligheten bakom detta knäckebröds stora popularitet.
Det torkade rågbrödet bakas på 100% fullkornsråg av spannmålsbaserade råvaror, utan tillsatser och inget tillsatt socker. Fiberrik 19%.
Ingredienser:
Fullkornsrågmjöl (88%), vatten, nässla (2,1%), salt, jäst/rågsurdeg.
Kan innehålla spår av vete.
Näringsvärden:
Per 100 Gram
Energi 1369 kJ
Energi 327 kcal
Fett 2,5 g
- varav mättat fett 0,3 g
Kolhydrat 57 g
- varav sockerarter 1,1 g
Kostfiber 19 g
Protein 11 g
Salt 1,2 g