Brytbröd är knäckebröd som blivit lite ojämn i formen vid gräddning eller gått sönder vid paketering. Dessa kommer från när man bakat de stora runda bröden. Smaken på denna 2:a sortering är det ingen skillnad på, en kartong Brytbröd är ett prisvärt sätt att köpa knäckebröd.
Innehåller 20 % surdeg från Egypten. Örten som används är bockhornsklöver, vanligt i t.ex. thailändsk och indisk mat. Den stimulerar matsmältningen och hos ammande kvinnor även mjölkproduktionen. Smakrikt, syrat bröd med härligt tuggmotstånd. Passar bäst med smör och neutral färskost.
Vikt: 1200 g
Ingredienser:
Fullkornsrågmjöl, surdeg, majsmjöl, bockhornsklöver, vatten, jäst och salt.

Näringsvärden:
per 100 Gram
energi 1444 kJ
energi 345 kcal
fett 2.90 g
- varav mättat fett 0.50 g
kolhydrat 62.20 g
- varav sockerarter 2.01 g
protein 9.40 g
natrium 0.50 g
fiber 14.90 g