Torkat rågbröd är en speciell typ av knäckebröd, en finländsk specialitet. Just denna sort är lite sötad och smaksatt med malt. Endast ett fåtal mästare besitter det kunnande som krävs för att baka Linkosuos knapriga torkade rågbröd Varrasleipä (spettbröd om man skulle översätta det till svenska). Vid Linkosuos bakugnar i Mannakorpi i finnländska Kangasala har man känt till dessa kunskaper alltsedan 1960. Naturlig smak av äkta surdeg och råg samt knaprighet och mycket kostfiberär hemligheten bakom detta knäckebröds stora popularitet.
Det torkade rågbrödet bakas på 70% fullkornsråg av spannmålsbaserade råvaror och utan tillsatser. Fiberrik 15%.
Ingredienser:
Fullkornsrågmjöl (63%), vetemjöl, vatten, sirap, råg- och kornmalt, potatisstärkelse, veteprotein, socker, salt, jäst/rågsurdeg.
Näringsvärden:
Per 100 Gram
Energi 1613 kJ
Energi 382 kcal
Fett 2,3 g
- varav mättat fett 0,3 g
Kolhydrat 71 g
- varav sockerarter 8,2 g
Kostfiber 15 g
Protein 12 g
Salt 1,4 g