Innehåller 20 % surdeg från Egypten. Örten som används är bockhornsklöver, vanligt i t.ex. thailändsk och indisk mat. Den stimulerar matsmältningen och hos ammande kvinnor även mjölkproduktionen. Smakrikt, syrat bröd med härligt tuggmotstånd. Passar bäst med smör och neutral färskost.
Brytbröd är knäckebröd som blivit lite ojämn i formen vid gräddning eller gått sönder vid paketering. Dessa kommer från när man bakat de stora runda bröden. Smaken på denna 2:a sortering är det ingen skillnad på, en kartong Brytbröd är ett prisvärt sätt att köpa knäckebröd.
Vikt: 1200 g
Ingredienser:
Fullkornsrågmjöl, surdeg, majsmjöl, bockhornsklöver, vatten, jäst och salt.
Näringsvärden:
per 100 Gram
energi 1444 kJ
energi 345 kcal
fett 2.90 g
- varav mättat fett 0.50 g
kolhydrat 62.20 g
- varav sockerarter 2.01 g
protein 9.40 g
natrium 0.50 g
fiber 14.90 g